Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо використання єдиного рахунку

опубліковано 05 липня 2024 о 12:45

У приміщенні  Центру обслуговування платників Шевченківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся тематичний семінар для платників податків, за участі начальниці  ДПІ Оксани Скірди та провідних фахівців податкової інспекції. Тема заходу «Механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку».

Під час заходу податківці  розповіли про поширену практику системного використання єдиного рахунку, та звернули увагу на те, що єдиний рахунок — це рахунок, який платник податків за власним бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Податковим Кодексом України і єдиного внеску. Порядок функціонування єдиного рахунка, затверджено Постановою від 29 квітня 2020 року № 321.

«Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через сервіс ДПС «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua), за формою J/F130700, один раз протягом календарного року», - зазначила Оксана Скірда. 

Під час використання єдиного рахунка для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, платник не має права сплачувати такі кошти на інші рахунки, відкриті Казначейством. 

Захід відбувся у конструктивному форматі, атмосфері зацікавленості, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.