Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчаємо податковому законодавству

опубліковано 11 липня 2024 о 11:00

Онлайн семінар відбувся сьогодні у Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Під час заходу спікери розповіли про створення ДПС доступних та зручних сервісів зокрема тих, що пов’язані із сплатою/поверненням податків, зборів інших платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, за допомогою сервісу «Електронний кабінет» можна надавати звітність, листуватися з податковими органами, сплачувати податки, отримувати витяги, зокрема, Витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та сплати єдиного внеску тощо.

Також розповіли про механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку.

Окрім того нагадали, що реалізувати право на податкову знижку за витратами 2023 року  громадяни можуть до кінця поточного року. Для цього необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2024 року (включно). 

Також зазначили, що податкову декларацію на отримання податкової знижки можна надати в електронному вигляді за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». 

 Акцентували увагу присутніх, що скористатися податковою знижкою зможуть тільки ті громадяни, яким виплачувалась  офіційна заробітна плата та сплачувався податок на доходи фізичних осіб.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.