Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС – під час заходу

опубліковано 12 липня 2024 о 13:00

Фахівці  Головного управління ДПС у Харківській області провели онлайн зустріч з платниками податків м.Харкова та області.

Під час заходу податківці розповіли про електронні сервіси ДПС України: «Електронний кабінет», Загально-доступний інформаційний ресурс (ЗІР) та мобільний застосунок «Моя податкова».

Зокрема повідомили, що ДПС України постійно працює  над удосконаленням доступних та зручних сервісів зокрема тих, що пов’язані із сплатою/поверненням податків, зборів інших платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Так, за допомогою сервісу «Електронний кабінет» можна надавати звітність, листуватися з податковими органами, сплачувати податки, отримувати довідки, витяги тощо.

Окрім того нагадали, що реалізувати право на податкову знижку за витратами 2023 року  громадяни можуть до кінця поточного року. Для цього необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2024 року (включно). 

Також зазначили, що декларацію на отримання податкової знижки  громадяни, які мають особистий ключ електронного підпису, можуть надати в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет» або  мобільного застосунку «Моя податкова». 

Акцентували увагу присутніх, що таким правом можуть скористатися внутрішньо переміщені особи у разі сплати за житло по договору оренди. Також фахівці розповіли про порядок повернення платежів із бюджету.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.