Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків у Красноградській ДПІ

опубліковано 18 липня 2024 о 09:00

У Красноградській ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області було проведено зустріч з платниками податків на тему: «Зарахування та повернення ЄСВ».

Під час заходу фахівці ДПІ повідомили, що повернути або перекинути помилково чи зайво сплачені кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування можна за заявою платника, але тільки в межах рахунків ЄСВ.

Податківці розповіли у яких випадках відбувається повернення коштів.

Окрім того фахівці зазначили, що повернення здійснюється на підставі заяви до територіального органу ДПС, на рахунок якого було перераховано кошти: (Заява про повернення коштів з рахунків 3556 (додаток 1 до Порядку зарахування та повернення ЄСВ)).

Також заява може бути подана платником до територіального органу ДПС в електронній формі через Електронний кабінет (у розділі «Листування з ДПС»). До Заяви платник обов'язково додає копію розрахункового документа (квитанції, платіжного доручення тощо), що підтверджує сплату коштів на рахунок ЄСВ (до Заяви в електронній формі – електронну копію зазначеного документа). Копія цього документа завіряється платником особисто.