Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн семінар з платниками податків

опубліковано 18 липня 2024 о 14:03

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся онлайн семінар з платниками податків на тему: «Нюанси застосування РРО та ПРРО».

Спікером  виступила провідний фахівець управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Харківській області Олена Путятіна. 

Фахівчиня повідомила, що з 1 січня 2022 року для всіх фізичних осіб підприємців - платників єдиного податку II та III груп є обов’язковим застосовування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків з покупцями товарів, робіт, послуг за готівкові кошти та за допомогою платіжних карток тощо. 

Окрім того, вона нагадала, що продовжує діяти мораторій на застосування штрафних санкцій за порушення у застосуванні РРО для платників податків, які провадять діяльність на територіях бойових дій, можливих бойових дій, та на окупованих територіях. Також, звернула увагу, що такі штрафи продовжують діяти і застосовуватись до суб’єктів господарювання у разі порушень під час виробництва/реалізації підакцизних товарів/продукції, грального бізнесу та операцій з іноземною валютою.

Олена Путятіна зупинилася на питаннях, які найчастіше виникають у платників податків. Зокрема, вона роз’яснила особливості застосування РРО під час здійснення інтернет-торгівлі. Звернула увагу на обов’язкові реквізити у розрахункових документах при реалізації алкогольних та тютюнових виробів, а саме: наявність штрих коду марки акцизного податку.

На всі запитання учасників заходу фахівчиня надала вичерпні відповіді.