Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Чугуївській ДПІ

опубліковано 11 жовтня 2024 о 10:00

Нещодавно начальник Чугуївської ДПІ Юлія Сурядна в приміщенні Центру обслуговування платників  провела зустріч з платниками податків. Під час заходу вона роз’яснила, як перевірити стан розрахунків з бюджетом.

Зокрема, Юлія Сурядна розповіла, що переглянути стан розрахунків з бюджетом можна у режимі реального часу в Електронному кабінеті.

Для цього потрібно зайти у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету, який надає доступ до облікових показників інтегрованих карток платників.

У цьому меню можна переглянути в режимі реального часу інформацію про розрахунки з бюджетом у розрізі:

- органу ДПС;

- назви податку (платежу), платіж (код);

- бюджетного рахунку.

Натиснувши на назву податку (платежу), відкривається інтегрована картка обраного податку (платежу), яка містить таку інформацію:

- дата та код операції;

- сума операції;

- нараховано/зменшено;

- сплачено/повернуто;

- сальдо розрахунків;

- сплачено/повернуто пеню;

- залишок несплаченої пені.

Вивантажити отриману (сформовану) інформацію можна у форматі XLS.

Окрім того, фахівчиня повідомила алгоритм, для отримання витягу з Інформаційної системи органів ДПС за формою «F/J1400204» в Е-кабінеті:

- у приватній частині Електронного кабінету платника створити Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300204»;

- заповнити, зберегти, підписати і відправити Запит;

- відповідь на Запит надсилається платнику в Електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1400204»;

- витяг можна переглянути у вкладці Вхідні документи меню Вхідні/вихідні документи;

- витяг формується станом на дату відправлення Запиту до органів ДПС (з урахуванням строку давності).

Юлія Сурядна відповіла на всі запитання платників податків, зокрема, стосовно отримання податкової знижки, заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів, про порядок повернення платежів тощо.