Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що таке Всеукраїнський тиждень права

, опубліковано 02 грудня 2019 о 15:39

Щороку у грудні в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права, який включає Міжнародний День захисту прав людини.

Міжнародна традиція відзначення Міжнародного Дня захисту прав людини налічує вже понад сім десятиліть. У Парижі 10 грудня 1948 року на 183 пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН була прийнята Загальна декларація прав людини «як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти поважанню цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав - членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією».

А вже 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН було засновано Міжнародний День захисту прав людини (10 грудня). У цей день проводиться пленарне засідання ООН, де відзначають тих хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод.

В Україні проведення Всеукраїнського тижня права офіційно закріплено в Указі Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права».