Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та правники опрацьовують законопроекти для малого бізнесу

, опубліковано 16 жовтня 2019 о 15:59

Представники податкової служби Харківської області взяли участь у роботі  Клубу з податкового права, засідання якого ініційовано Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація правників України».

Головна тема заходу – «Реформа системи оподаткування ФОП». Фахівці підрозділів податків і зборів з фізичних та юридичних осіб, правового забезпечення ГУ ДПС у Харківській області разом із членами Всеукраїнської громадської організації, правниками та юристами обговорювали основні законодавчі новації стосовно діяльності фізичних осіб-підприємців.

Зокрема, мова йшла  про ряд  законопроектів, що знаходяться на розгляді у Верховній Раді. Один із законопроектів "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг" (№ 1073), а інший - "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг" (№ 1053-1).

Як зауважили податківці, мета таких законодавчих ініціатив, поліпшення обліку доходів підприємців, що користуються перевагами спрощеного оподаткування, виведення з тіні великих торгівельних компаній, які зловживають спрощеною системою, а також залучення покупців до фіксації порушень при розрахунках у сфері торгівлі та послуг.

Обговорили присутні також і дуже гостре соціальне питання – як то легалізація заробітної плати. У зв’язку з цим, правники торкнулися і теми запровадження "нульової декларації", запланованої Урядом - це легалізація доходів, активів, їх відкриття, сплата з них податків та зборів.

До того ж, загальне декларування – це норма для цивілізованих країн і давно сприймається їх громадянами як необхідний захід.