Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкову знижку отримали 5073 Харків’ян

, опубліковано 24 жовтня 2019 о 16:06

З початку року 5073 громадян реалізували своє право на отримання податкової знижки, з яких 3940 отримали компенсацію вартості освіти.

Нагадуємо, якщо одним із видів Ваших видатків в 2018 році були  витрати на навчання, то згідно статті 166 Податкового кодексу України, Ви маєте право повернути собі частину грошей у вигляді податкової знижки.

Держава зобов’язується відшкодувати витрачені кошти на оплату навчання в дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Оформити податкову знижку можуть особи, які отримують офіційну заробітну плату: батьки дитини, сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або члени сім’ї першого ступеня споріднення (мати, батько, дружина/чоловік).

Особа, що хоче отримати знижку повинна відповідати наступним критеріям:

мати громадянство України та ІПН (індивідуальний податковий номер) або відмітку в паспорті від його відмови через релігійні переконання;

не бути приватним підприємцем;

розмір річної заробітної плати повинен бути вище суми податкової знижки;

оформити знижку необхідно до кінця податкового року, наступного за звітним. Наприклад, у 2019 році податкова знижка буде враховувати витрати, понесені на навчання в 2018 році.

Оформити податкову знижку можливо в Центрах обслуговування платників податків (ЦОП) органів податкової служби за місцем реєстрації до 31 грудня 2019 року.

Згідно статті 179.8  ПКУ у разі ухвалення Вам компенсації за навчання, кошти будуть переведені на Ваш банківський рахунок протягом 60 днів після надходження пакету документів.