Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головним управлінням ДПС у Харківській області продовжуються заходи щодо протидії незаконному обігу підакцизної продукції

опубліковано 15 березня 2024 о 10:36

Фахівцями відділу фактичних перевірок у тісній співпраці з Національною поліцією Харківщини проводиться боротьба з незаконним обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

В ході проведення за останній тиждень перевірочних заходів у місті Харкові встановлені факти порушень законодавства у закусочній, що належить фізичній особі – підприємцю, де здійснювалась торгівля алкоголем без наявності відповідної ліцензії, без застосування РРО/ПРРО, без документів щодо оприбуткування за обліком підакцизних товарів, допущення до роботи найманих працівників без належного оформлення з ними трудових відносин.

За вказані порушення передбачені штрафні санкції до підприємця в сумі 19 тисяч гривень.

З метою припинення незаконної діяльності на місце події були викликані співробітники Національної поліції для вжиття відповідних заходів.

Також, матеріали перевірки направлені до служби Держпраці для вжиття до підприємця заходів за порушення трудового законодавства.

У зв’язку з цим, ще раз звертаємо увагу на відповідальність, що несуть  за законом суб’єкти за недотримання вимог законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами, та недопущення порушень при здійсненні підприємницької діяльності.

Сподіваємося на добросовісне виконання платниками податків вимог законодавства щодо ліцензування торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, застосування РРО/ПРРО та оформлення трудових відносин.