Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо контролю у сфері обігу підакцизних товарів

опубліковано 29 березня 2024 о 13:40

Головним управлінням ДПС у Харківській області продовжуються спільні з Національної поліцією Харківщини заходи щодо протидії незаконному обігу підакцизної продукції, зокрема алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За минулий тиждень у місті Харкові встановлені факти порушень законодавства у магазині, що належить фізичній особі – підприємцю, де здійснювалась торгівля алкоголем без наявності відповідної ліцензії, без застосування РРО/ПРРО, без документів щодо оприбуткування за обліком підакцизних товарів, допущення до роботи найманих працівників без належного оформлення з ними трудових відносин.

За вказані порушення до підприємця застосовуються штрафні санкції в сумі 27,6 тисяч гривень.

З метою припинення незаконної діяльності на місце події прибули співробітники Національної поліції, склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучили з обігу 112 пляшок алкоголю на суму 3,0 тисячі гривень.

Матеріали перевірки направлені до служби Держпраці для вжиття до підприємця заходів за порушення трудового законодавства.

У зв’язку з цим, ще раз звертаємо увагу на відповідальність, що несуть  за законом суб’єкти за недотримання вимог законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами, та недопущення порушень при здійсненні підприємницької діяльності.