Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з питань електронного листування

опубліковано 03 квітня 2024 о 14:20

Днями, відбулася зустріч в.о. начальника Вовчанської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Олега Логвінова з платниками податків.

Під час заходу начальник ДПІ повідомив про  порядок листування через Електронний кабінет.

Він зазначив, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє надіслати лист (запит тощо) до відповідного органу ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДПС автор електронного листа повідомляється про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено. Інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Також, фахівцями ДПІ були надані відповіді і стосовно порядку подання заяви на перекид коштів по єдиному соціальному внеску, а саме:

Заява про повернення коштів з рахунків 3556 (далі – Заява - форма заяви визначена у додатку 1 до наказу Міністерства фінансів України від 23.07.2021 № 417) надсилається в електронному вигляді через Електронний кабінет (меню «Листування з ДПС»  приватної частини Електронного кабінету прикріплюється сканована Заява, до Заяви додається завірена копія розрахункового документа). 

Заяву також можна подати на паперовому носії до територіального органу ДПС за місцем обліку помилково сплачених коштів.

Разом з тим, платникам акцентовано увагу на зручності використання електронних сервісів ДПС України: Електронний кабінет, застосунок «Моя податкова», Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс  (ЗІР). 

Окрім того податківець наголосив, що при сплаті податків і зборів необхідно дбати про правильність заповнення поля «Призначення платежу».