Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 09 квітня 2024 о 11:30

Сьогодні фахівці Чугуївської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області в приміщенні ЦОП провели зустріч з платниками податків.

Під час заходу фахівці повідомили інформацію  щодо отримання облікової картки фізичної особи – платника податків, яка не включена до Державного реєстру.

Податківці зазначили, що відповідно до п.70.5 ст.70 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI (зі змінами та доповненнями) фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), яка не включена до Державного реєстру, зобов’язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу  подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної  особи – платника податків за формою № 1ДР та необхідність пред’явлення водночас із заявою документу, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

Також повідомили, що наразі триває Кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року. Акцентували увагу присутніх, що декларацію про майновий стан і доходи можна надати в електронному вигляду, зокрема через Електронний кабінет.