Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся семінар-тренінг

опубліковано 09 квітня 2024 о 11:40

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся семінар-тренінг за участі заступника начальника ДПІ – начальника відділу податкових сервісів  Харківської ДПІ Альони Зеленкової. 

Під час заходу Альона Зеленкова  розповіла про особливості подання нових форм податкової звітності, які запроваджуються з 1 січня 2024 року, а саме: з податку на прибуток підприємств; плати за землю; податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки; туристичного збору; збору за місця для паркування транспортних засобів. 
Також фахівчиня звернула увагу, що громадяни, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за новою формою, яка затверджена наказом Мінфіну від 28.08.2023 №467, у термін до 01 травня 2024 року (30.04.2024 року). 

Фізичні особи, які мають право на податкову знижку, подають декларацію упродовж всього 2024 року до 31 грудня включно.

Податківиця нагадала, що Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Окрім того, увагу підприємців акцентували на необхідності приведення у відповідність основного виду діяльності, заявленого при реєстрації, до фактичного виду діяльності, що здійснюється платником.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.