Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся семінар-тренінг

опубліковано 12 квітня 2024 о 10:25

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий семінар-тренінг за участі заступника начальника ДПІ – начальника відділу податкових сервісів Харківської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Альони Зеленкової з актуальних питань податкового законодавства.

Під час заходу податківця роз’яснила  особливості подання податкової та фінансової звітності за допомогою Електронного кабінету та порядок реєстрації РРО/ПРРО. 

Також повідомила, що для отримання податкової знижки слід подати декларацію про майновий стан та доходи до 31 грудня поточного року з додатком Ф3 та копіями документів.

Зокрема,  внутрішньо переміщені особи можуть реалізувати право на податкову знижку, за витратами по договору оренди житла.

Альона Зеленкова розповіла про застосування мобільного застосунку «Моя податкова», який є простим, зручним і доступним для громадян шляхом його завантаження на телефони як на платформі Android, так і iOS.    

Акцентувала увагу присутніх, що з 27.11.2023 змінено рахунки для сплати Податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами, новий код бюджетної класифікації доходів бюджету 11010201.

Наприкінці заходу, кожен платник отримав вичерпні відповіді на свої запитання та  друковану продукцію.