Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч з представниками громадськості

опубліковано 15 квітня 2024 о 14:55

Сьогодні начальник Люботинської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Ніна Фіновська  провела зустріч з представниками громадськості на тему: декларування доходів, отриманих платниками у 2023 році.

Під час зустрічі Ніна Фіновська  повідомила присутнім,  що наразі триває кампанія декларування доходів. Податкова декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України:

- особисто або уповноваженою особою; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

  Щодо громадян, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, то вони мають можливість надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронному вигляді можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

Також  начальник ДПІ нагадала платникам податків  переваги електронного листування. Статтею 42 Податкового кодексу України передбачено  можливість прийняття рішення платником податків щодо листування з податковою службою через Електронний кабінет, шляхом подачі заяви в паперовому вигляді чи в електронному вигляді, за наступними формами: 

- (форма f/j1391602) – заява-бажання отримувати документ через Електронний кабінет;

- (форма f/j1391702) – заява-відмова отримувати документ через Електронний кабінет.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою : http://cabinet.tax.gov.ua

Також, під час заходу, було вкотре акцентовано увагу на зручності мобільного застосунку «Моя податкова», який є дуже простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Окрім того, були обговорені інші нагальні питання щодо умов оподаткування та сплати податків, подання звітності, тощо.