Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків

опубліковано 17 квітня 2024 о 11:15

Днями начальник Чугуївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Юлія Сурядна в приміщенні ЦОП провела зустріч з платниками податків.

Під час заходу начальник ДПІ  нагадала про терміни подання заяви за формою №1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ.

Повідомила, що у разі добровільної реєстрації особи як платника податку, незалежно від того, чи досягає вона загальної суми від здійснення операцій із постачання товарів/послуг, визначеної п.181.1 ст.181 Податкового кодексу України (далі -  ПКУ), а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

У разі переходу осіб із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку, на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ, за умови, що такі особи підлягають обов’язковій реєстрації – не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ.

Нагадала, що у разі зміни ставки єдиного податку реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.

Також податківця акцентувала увагу присутніх на необхідність приведення у відповідність основного виду діяльності, заявленого при реєстрації (згідно з Класифікацією видів економічної діяльності ДК 009:2010 Національного класифікатора України), до фактичного виду діяльності, що здійснюється платником.