Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбулася зустріч

опубліковано 24 травня 2024 о 09:35

Начальник Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Сергій Музика провів зустріч з платниками податків.

Під час заходу посадовець розповів про можливості та переваги  застосування електронних сервісів від ДПС: мобільного застосунку «Моя податкова» та «Електронного кабінету».

Він зазначив, що надати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна не тільки за допомогою Електронного кабінету, а й у мобільному застосунку «Моя податкова».

Докладно зупинився на підставах для її нарахування, діючих обмеженнях та переліку витрат, дозволених до включення до податкової знижки.

Нагадав, що скористатися податковою знижкою за витратами 2023 року можна протягом усього поточного року. Для  цього необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з додатком Ф3 та підтверджуючими документами до 31 грудня 2024 року включно.

Також повідомив, що  підприємці мають змогу самостійно, або за допомогою фахівців ЦОП подавати звітність в електронній формі через «Електронний кабінет», або у мобільному застосунку «Моя податкова» у розділі «Послуги». 

Також акцентовано увагу платників на зручності  використання  Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). Крім того нагадали про правильність заповнення поля «Призначення платежу» при сплаті податків, зборів, платежів.