Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» щодо отримання витягу з Реєстру платників ПДВ

опубліковано 13 червня 2024 о 15:06

Начальником Великобурлуцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Іриною Собенко проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань отримання витягів ПДВ. 

Під час сеансу телефонного зв’язку платники запитували: за якою формою потрібно подавати запит про отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість; до якого контролюючого органу подавати запит; яким чином можна отримати витяг з реєстру платників ПДВ; який строк надання витягу, тощо.

Зокрема, відповідаючи на запитання Ірина Собенко повідомила, що для отримання витягу з реєстру платників ПДВ однією із умов для отримання такої адміністративної послуги є те, що суб’єкт господарювання повинен бути зареєстрованим у реєстрі платників ПДВ та має подати Запит про отримання витягу з реєстру платників податків на додану вартість за формою № 1-ЗВР згідно з додатком 8 до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 № 1130. 

Запит подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника в один із таких способів: 

особисто платником ПДВ або через представника платника;

поштою (рекомендованим листом);

засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua або інформаційно-комунікаційної системи «Єдине вікно подання електронної звітності».

Усі розділи запиту підлягають заповненню. Запит обов’язково повинен бути підписаний заявником із зазначенням дати. 

Запит подається через Електронний кабінет за формою: 

F 1301704– для фізичних осіб;

J 1301704- для юридичних осіб.

Також важливо вказати обраний спосіб отримання витягу з реєстру платників ПДВ в запиті. Витяг з реєстру надається безкоштовно протягом двох робочих днів, які слідують за днем отримання витягу.

Способи отримання витягу з реєстру платників ПДВ: 

поштою або безпосередньо в контролюючому органі, до якого було подано запит, у разі зазначення такого способу отримання у запиті; 

на адресу електронної пошти платника, з якої надійшов запит в електронному вигляді.