Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 24 червня 2024 о 09:40

У ЦОП Нововодолазької  ДПІ  Головного управління ДПС у Харківській області відбулася зустріч з платниками податків за участі начальника ДПІ Зої Корнієнко.

Під час заходу вона повідомила  присутніх про граничні обсяги доходу для платників єдиного податку першої – третьої груп, які  розраховуються з урахуванням мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.     

Також податківиця нагадала, що платники, які бажають зареєструвати програмні РРО можуть завантажити програмне забезпечення та отримати інформацію щодо реєстрації ПРРО на вебпорталі ДПС у розділі «Програмні РРО», а також отримати інформаційну підтримку в Центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.

Окрім того фахівчиня повідомила, що  фізичні особи мають можливість отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього до 31 грудня 2024 року (включно) необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Зазначила, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2023 рік, можна лише до кінця поточного року. Перелік витрат дозволених для включення до податкової знижки міститься в ст. 166 Податкового кодексу України.