Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбувся семінар-тренінг

опубліковано 19 червня 2024 о 13:00

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся черговий семінар-тренінг за участі заступниці начальника ДПІ – начальниці відділу податкових сервісів Альони Зеленкової з питань подання податкової звітності та застосування електронних сервісів ДПС України.

Під час заходу, Альона Зеленкова поінформувала, що сервіс «Електронний кабінет» працює цілодобово в режимі реального часу та дозволяє платнику податків звітувати, отримувати довідки та необхідну інформацію, не відвідуючи Центри обслуговування платників. 

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС.

Звернула увагу присутніх на порядок отримання інформації з приватної частини Електронного кабінету, зокрема: витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами; відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Також повідомила, що у приватній частині Електронного кабінету в залежності від типу платника (юридична особа, чи фізична  – суб’єкт підприємницької діяльності, громадянин тощо) можна здійснити перегляд та друк раніше поданої звітності.

Податківиця зазначила, що завдяки електронному сервісу Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс можна дізнаватися про зміни в законодавстві, знайти «Запитання-відповіді» по роз’ясненню податкового законодавства, «Нормативні та інформаційні документи», «Останні зміни в законодавстві», «Податковий календар». 

Захід відбувся у конструктивному форматі, присутні отримали відповіді на усі свої запитання.