Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з платниками податків у Нововодолазькій ДПІ

опубліковано 07 жовтня 2024 о 10:00

Днями у Центрі обслуговування платників Нововодолазької ДПІ проведено семінар з платниками податків за участі начальника ДПІ Зої Корнієнко з питань електронного звітування, функціонування електронних сервісів та декларування доходів громадян.

Під час заходу податківиця розповіла про переваги електронних сервісів ДПС, зокрема, подання податкової та фінансової звітності через Електронний кабінет. Поінформувала присутніх, що подана в електронному вигляді звітність надійно захищена від несанкціонованих переглядів та втручань, не потребує зберігання паперових копій поданої звітності; має мінімальну затрату часу на заповнення звітності; можливість подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до мережі інтернет; гарантує перевірку звітності на наявність арифметичних помилок; має постійне оновлення версій документів звітності, згідно змін у законодавстві; автоматичне формування архіву електронних копій звітів тощо.

Зоя Корнієнко звернула увагу присутніх на застосування мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС, який є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів від податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

Також фахівчиня роз’яснила порядок подання Податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» та через Електронний кабінет.