Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків у Харківській ДПІ щодо сплати податків, зборів, єдиного внеску та платежів через єдиний рахунок

опубліковано 07 жовтня 2024 о 13:00

Начальником Харківської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Сергієм Музикою проведено чергову зустріч з платниками податків з питання сплати податків, зборів, єдиного внеску та платежів через єдиний рахунок.

Під час заходу посадовець повідомив, що єдиний рахунок - це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Податковим кодексом України і єдиного внеску. 

Сергій Музика зазначив, що платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року. Таке повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет за формою J1307001- для юридичних осіб, а для фізичних осіб - F130700. 

Використання єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунку. На підставі такого повідомлення ДПС не пізніше наступного робочого дня включає такого платника до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок. Під час використання єдиного рахунка платник не має права сплачувати такі кошти на інші рахунки, відкриті Казначейством.

Також податківець звернув увагу присутніх, що сплата податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок дозволяє зменшити: затрати часу на формування платіжних доручень; кількість формування платіжних доручень; кількість помилково сплачених грошових зобов’язань; уникнути непорозуміння зі зміною рахунків тощо.

Наприкінці зустрічі платники податків отримали відповіді на питання.