Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся навчальний захід з працівниками Харківської ДПІ

опубліковано 15 жовтня 2024 о 12:00

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся навчальний захід з працівниками ДПІ з основ попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів за  участі фахівців Асоціації Саперів України.

Захід  проводився під гаслом трьох золотих правил : «Не підходь, не чіпай , 101 набирай».

Під час навчання спікери  зосередили  увагу присутніх  на  ідентифікацію загрози, вибухонебезпечні пережитки війни, ознаки небезпечних територій.

Крім того працівники ДПІ вчилися правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами та вивчали  алгоритм дій, які потрібно обов’язково знати та виконувати, щоб не наражати на небезпеку себе та своїх близьких. Для мешканців територій, де відбувалися бойові дії або які знаходяться під обстрілами, правила поведінки з небезпечними предметами є знаннями, необхідними для збереження життя. 

Все навчання детально та ретельно супроводжувалося демонстрацією слайдів, а саме: що потрібно знати про небезпеку мін та ВНП;  офіційна та неофіційна система позначень небезпечних територій та правильна поведінка у випадку виявлення ВНП, основи надання медичної допомоги при мінно-вибухових травмах та інше.

Також звернули увагу, що вивчення основ протимінної діяльності є актуальною темою сьогодення, бо здобуті знання та дотримання певних правил допоможуть зберегти  життя та здоров’я.

Наприкінці заходу всім присутнім були надані навчально – методичні посібники: «Зробимо цей світ безпечний разом», «Навчання населення з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів»,  пам’ятки та буклети.

Проведення таких інформаційних заходів є важливою складовою протимінної  грамотності громадян та необхідністю сучасного життя.