Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Харківській ДПІ відбулося засідання «круглого столу»

опубліковано 26 січня 2024 о 08:25

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбулося засідання «круглого столу» за участі заступника начальника ДПІ - начальника відділу податкових сервісів Альони Зеленкової з представниками бізнесу з актуальних питань податкового законодавства. 

Під час заходу вона повідомила, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами, отриманих протягом 2023 року.

Звернула увагу, що з 1 січня 2024 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 №467.

Алена Зеленкова повідомила, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на свої запитання.