Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо контролю та роз’яснювальної роботи у сфері роздрібної торгівлі

опубліковано 26 січня 2024 о 08:35

Головне управління ДПС у Харківській області звертає увагу платників податків - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, що починаючи з 01.01.2022 року такі платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

Зазначене є важливим не тільки для обліку отриманих доходів, а також надає можливість для підтвердження платниками бажання працювати відкрито та прозоро. 

До того ж, виконання вимог законодавства вбереже підприємців від додаткових витрат у вигляді штрафів.

Звертаємо увагу платників податків, що фахівцями відділу фактичних перевірок управління аудиту Головного управління ДПС у Харківській області постійно здійснюється моніторинг розрахункових операцій, які проводяться суб’єктами господарювання при продажу товарів, та за наявності відповідних підстав проводиться організація фактичних перевірок.

Водночас наголошуємо, що ДПС при організації таких перевірок використовує виключно ризикоорієнтовний підхід та перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення законодавства.

 З метою доведення основних вимог законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО до платників податків співробітниками відділу фактичних перевірок проведені інформаційно–роз’яснювальні заходи серед підприємців, які здійснюють діяльність на території ринку ТЦ «Барабашово» м. Харкова. 

Під час проведення роз’яснювальних заходів особлива увага приділена тим підприємцям, які мають застосовувати РРО/ПРРО, але з певних причин ще не розпочали їх використання.

Таким суб’єктам господарювання були вручені інформаційні пам’ятки щодо вимог законодавства та необхідності використання РРО/ПРРО при здійсненні діяльності, та контактів ДПС для отримання відповідних консультацій з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

У зв’язку з цим, ще раз акцентуємо увагу на дотриманні вимог законодавства податкової сфери і сподіваємося на належне і добросовісне виконання суб’єктами господарювання обов’язків платників податків.