Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар – практикум у Чугуївській ДПІ

опубліковано 08 лютого 2024 о 13:00

Старший державний інспектор Чугуївської ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області Оксана Борисова в приміщенні ЦОП провела семінар-практикум з платниками податків-фізичними особами на тему: «Декларування доходів громадян».

Під час заходу повідомлено про нормативно-правову базу подання декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), хто повинен подавати декларацію, граничні строк сплати податкових зобов`язань, визначених у декларації та відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору).

Оксана Борисова зазначила, що платник може обрати зручний для себе спосіб подання декларації: особисто або уповноваженою особою; поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення терміну граничного строку подання; засобами електронного зв`язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Довела до відома, що платники податків мають змогу повернути частину коштів у вигляді податкової знижки.

Таке право не продовжується та не переноситься на наступний рік, якщо громадянин не скористався своїм правом у встановлений строк. Так, декларація подається до 31 грудня року, наступного за звітним року.