Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада з питань працевлаштування у Головному управлінні ДПС у Харківській області

опубліковано 27 березня 2024 о 16:00

На Харківщині відбулася робоча нарада в.о. начальника Головного управління ДПС у Харківській області Станіслава Гражевського і директора Харківського обласного центру зайнятості Олександра Котукова. Від податкової служби у нараді брали участь заступники начальника ГУ ДПС Світлана Подсоха та Олег Німий.

Під час заходу йшлося про реалізацію державних програм для підтримки бізнесу та громадян, які втратили робочі місця: отримання мікрогтантів для створення або розвитку власної справи, компенсацію оплати праці за працевлаштування ВПО або безробітних, отримання ваучеру на навчання тощо. Ці програми покликані полегшити роботу бізнесу, допомогти у вирішенні питань працевлаштування або збереження робочих місць. 

Також, керівники обговорили питання взаємодії, зокрема, щодо надання консультаційних послуг платникам податків з питань оподаткування та офіційного працевлаштування. Розглянули проведення спільних заходів та шляхи інформування роботодавців і найманих працівників про переваги легального працевлаштування та роз’яснення норм чинного законодавства. 

Податківці наголосили, що виплата офіційної заробітної плати та сплата податків – це репутація і успіх, адже сплата коштів в бюджет – особистий вклад в економіку країни та її обороноздатність. 

«Співпраця Головного управління ДПС у Харківській області та Харківського обласного центру зайнятості базується на партнерських відносинах та є одним із пріоритетних напрямків роботи на шляху досягнення спільної цілі – наповнення місцевих бюджетів Харківщини», - зазначив Станіслав Гражевський.