Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Харківщині понад 94 відсотка податкової звітності надійшло в електронному вигляді

опубліковано 04 квітня 2024 о 15:00

Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Харківській області Олег Німий, упродовж січня-березня 2024 року від платників податків Харківського регіону було прийнято 353,3 тис. звітів. Із загальної кількості звітів 333,2 тис. документів надійшло в електронному вигляді, що становить 94,3%. Серед них частка податкових декларацій, які подано за допомогою електронних сервісів ДПС, по юридичних особах становить 95,3% та по фізичних особах – 93,4% .

Олег Німий нагадав, що за умови наявності у платника податків кваліфікованого електронного підпису надання податкової звітності до органів ДПС є можливим в електронному вигляді за допомогою будь-якого програмного забезпечення. Платник самостійно обирає зручний для себе варіант ПЗ, яке дозволяє формування та подачу звітності в електронному вигляді до органів ДПС.

Зокрема, Державна податкова служба України є розробником безкоштовного електронного сервісу для платників податків – «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). Цей сервіс функціонує в режимі реального часу, за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв, не потребує встановлення спеціалізованого програмного забезпечення, бо працює по прямому з’єднанню в мережі Інтернет. Також робота сервісу «Електронний кабінет» не має обмежень в часі, бо працює у режимі 24/7.

«Сервіс «Електронний кабінет» постійно вдосконалюється та коло його можливостей розширюється з урахуванням змін законодавства», - зазначив Олег Німий.