Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заходи щодо протидії незаконному обігу підакцизної продукції тривають

опубліковано 31 травня 2024 о 11:07

Головним управлінням ДПС у Харківській області в тісній взаємодії із Національною поліцією Харківщини продовжуються заходи щодо протидії незаконному обігу підакцизної продукції, а саме алкогольних та тютюнових виробів.

Так, в ході проведення за минулий тиждень перевірочних заходів у місті Харкові та Валківському районі Харківської області встановлені факти порушень законодавства з боку фізичних осіб – підприємців у двох магазинах та кафе, де провадилась торгівля алкоголем без наявності відповідних ліцензій, без застосування РРО/ПРРО, без документів щодо оприбуткування за обліком підакцизних товарів.

З метою припинення незаконної діяльності на місця подій прибули співробітники Національної поліції для вжиття відповідних заходів. Ними складені протоколи про адміністративні правопорушення у відношенні винних осіб за статтями 164 та 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення та здійснено вилучення алкогольних напоїв у кількості 166 одиниць.

До того ж, за вказані порушення передбачені штрафні санкції до підприємців в загальній сумі 57,4 тисячі гривень.

У зв’язку з цим, ще раз звертаємо увагу на відповідальність, що несуть  за законом суб’єкти за недотримання вимог законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами, та недопущення порушень при здійсненні підприємницької діяльності.