Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» з питань отримання податкової знижки

опубліковано 08 серпня 2024 о 13:55

У Головному управлінні ДПС у Харківській області проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Податкова знижка» за участю головного державного інспектора відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Максима Кулєшова.

Під час спілкування громадяни ставили запитання: за якими витратами можна отримати податкову знижку; які підтверджуючі документи витрат необхідно надати разом з податковою декларацією; як подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки; який строк подання декларації на податкову знижку тощо.

Зокрема, відповідаючи на одне із запитань, Максим Кулєшов пояснив, що для отримання податкової знижки за витратами 2023 року громадяни мають подати до податкових органів податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2024 року включно, з додатком Ф3 та підтверджуючими документами. Невикористане право на реалізацію податкової знижки не переноситься на наступні звітні періоди.

Звернув увагу на перевагах подання податкової декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку в електронному вигляді, зокрема, через Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова».

На всі запитання платники податків отримали вичерпні відповіді.