Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківщина: 96 % податкової звітності надається в електронному вигляді

опубліковано 09 серпня 2024 о 13:50

Впродовж січня – липня 2024 року від платників податків Харківського регіону було прийнято 680,4 тис документів податкової звітності, з яких 96 %  - в електронному вигляді. Серед них частка податкових декларацій, які подано за допомогою електронних сервісів ДПС, становить: по юридичних особах – 96,9% та по фізичних особах 95,1%. Про це повідомив начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Харківській області Сергій Біланчук.

Він нагадав, що за умови наявності у платника податків кваліфікованого електронного підпису, надання податкової звітності є можливим за допомогою будь-якого програмного забезпечення. Платник самостійно обирає зручний для себе варіант ПЗ, яке дозволяє формування та подачу звітності в електронному вигляді до органів ДПС.

Зокрема, Державна податкова служба України є розробником безкоштовного електронного сервісу для платників податків – «Електронний кабінет» (за адресою https://cabinet.tax.gov.ua). Цей сервіс функціонує в режимі реального часу, не потребує встановлення спеціалізованого програмного забезпечення, бо працює по прямому з’єднанню в мережі Інтернет, у режимі 24/7.

«Шановні платники податків! Користуйтеся електронними сервісами ДПС – це зручно, швидко і надійно!» - наголосив Сергій Біланчук.