Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар для підприємців Харківщини

опубліковано 09 серпня 2024 о 15:20

Начальник управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Харківській області Зоя Цигульова провела семінар для представників підприємницької спільноти і громадськості Харківщини, що відбувся днями за сприяння Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації. Захід проведено у рамках співпраці та реагування на звернення Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва на Комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС області.

Серед учасників івенту були заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Костянтин Лиганенко і директор ХРФПП Григорій Панаетов. У заході взяли участь представники Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області: заступник голови  - секретар Комітету запобігання тіньовій економіці та захисту прав платників податків Ігор Байрак (від Харківської місцевої організації професійної спілки приватних підприємців торгового центру біля станції метро «Академіка Барабашова») і член Комітету податкової політики Олександр Ялпачек (Голова Харківської міської організації професійної спілки підприємців).

Зоя Цигульова розповіла про актуальні питання щодо розрахунків платників податків з бюджетом. Зокрема, йшлося про новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою чи поверненням платежів, та їх практичне застосування, про порядок повернення платежів з бюджету та правила заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати податків і зборів, про отримання Витягу стосовно стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску та інше.

Окрім того, спілкуючись з присутніми на заході, Зоя Цигульова відповіла на запитання стосовно ведення підприємницької діяльності, нарахування майнових податків фізичним особам-підприємцям, про отримання консультацій платниками податків на «гарячих лініях» ГУ ДПС у Харківській області тощо. Рекомендувала користуватися електронними сервісами Державної податкової служби: Електронний кабінет, мобільний застосунок «Моя податкова», Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс(ЗІР), «Онлайн навчання».