Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар у податковій

опубліковано 14 серпня 2024 о 13:30

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся черговий вебінар на тему: «Застосування РРО та ПРО при здійсненні розрахунків». Семінар провела провідний фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Олена Путятіна. Учасниками заходу стали представники Громадської ради при ГУ ДПС області, представники бізнесу та інститутів громадянського суспільства Харківщини.

Фахівчиня нагадала, що суб`єкти  господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Цього разу платникам податків були роз`яснені нюанси застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні інтернет торгівлі. Зокрема, спікер повідомила, що при відправці товарів будь-яким експедитором (логістичною компанією) в Україні, який не має статусу ні кур’єра, ні перевізника, не є учасником відносин купівлі-продажу, не передає право власності на товар та не бере участі в розрахунку за нього відповідно до договору про надання послуг, фіскальний касовий чек має бути сформований до відправки товару та вкладений продавцем у коробку з товаром при передачі його експедитору (логістичній компанії). Податківець розповіла також про обов`язкові реквізити фіскальних чеків, про застосування штрафних санкції за порушення при здійсненні розрахунків з покупцями тощо.

Олена Путятіна відповіла на запитання учасників івенту та рекомендувала отримувати консультації з питань застосування РРО та ПРРО за телефоном «гарячої лінії»: (057) 702-87-17.