Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація з громадськістю триває

опубліковано 14 серпня 2024 о 13:45

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області зустрілися онлайн з керівником ГС «Харківська агенція місцевого економічного розвитку» Олегом Драгуновим.

Під час спілкування мова йшла про особливості застосування РРО та ПРРО, про умови реалізації підакцизної продукції, про можливість громадян отримати податкову знижку, зокрема внутрішньо переміщеними особами. 

Податківці відповіли на ряд запитань, що стосувалися сплати податків та подання податкової звітності в електронному вигляді, зокрема через Електронний кабінет. 

Окремо обговорили питання щодо розрахунків платників з бюджетом: новації у законодавстві, пов`язані зі сплатою або поверненням платежів та практичне застосування, заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів, механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку та інше.

Працівники ГУ ДПС у Харківській області надали вичерпні відповіді на всі запитання та рекомендували користуватися роз’ясненнями Державної податкової служби України, які розміщені у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі на вебпорталі ДПС. 

Слід зазначити, що захід відбувся за зверненням від Громадської спілки «ХАМЕР», яке надійшло на Комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС. Нагадуємо, що асоціації платників податків та громадські організації можуть надсилати листи з пропозиціями щодо проведення заходів на електронну адресу kh.ikc@tax.gov.ua