Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар з питань оподаткування підприємницької діяльності

опубліковано 28 серпня 2024 о 15:12

Начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб-підприємців управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Крістина Кольченко провела онлайн семінар на платформі Diia.Business І Warsaw. Учасниками вебінару були підприємці, які вже мають багаторічний досвід ведення бізнесу та ті, хто тільки розпочав власну справу. 

Крістіна Кольченко, розповіла про нюанси оподаткування підприємницької діяльності в умовах дії воєнного стану. Зокрема, вона нагадала, що з 01.04.2022 по 31.07.2023 фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І та ІІ груп мали право не сплачувати єдиний податок. При цьому, якщо податкова адреса таких осіб знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях станом на дату початку таких бойових дій або тимчасової окупації, то з 01.08.2023 ці платники єдиного податку мають право не сплачувати його до останнього  дня місяця припинення таких дій чи окупації.

Також, податківець нагадала, які ставки єдиного податку  діють  у 2024 році у м. Харкові. Зокрема, платники єдиного податку І групи щомісячно повинні сплачувати 302,80 гривень (10% розміру прожиткового мінімуму). А для ІІ групи  платників єдиного податку встановлена ставка у розмірі 20 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2024: у 2024 році – 1420 гривень. 

Крістіна Кольченко відповіла на всі запитання учасників івенту. Вона рекомендувала платникам податків користуватися можливостями Електронного кабінету, а у разі виникнення запитань, звертатися на телефони «гарячих ліній» ГУ ДПС області за відповідними напрямками.