Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Харківщині 96% податкової звітності надається в електронному вигляді

опубліковано 06 вересня 2024 о 14:00

Впродовж січня - серпня 2024 року від платників податків Харківського регіону було прийнято 739,7 тис. документів податкової звітності, з яких 96,1% - в електронному вигляді  (юридичні  особи – 97,1%, фізичні особи - 95,2%).

Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Харківській області Олег Німий.

Посадовець зазначив, що за умови наявності у платника податків кваліфікованого електронного підпису,  надання податкової звітності до органів ДПС є можливим за допомогою будь-якого програмного забезпечення. 

Зокрема, Державна податкова служба України є розробником безкоштовного електронного сервісу для платників податків – «Електронний кабінет» (за адресою https://cabinet.tax.gov.ua). Цей сервіс функціонує в режимі реального часу,  працює по прямому з’єднанню в мережі Інтернет, у режимі 24/7.

Окремо звернув увагу, що для здійснення листування з контролюючими органами через Електронний кабінет необхідно надіслати Заяву про бажання отримувати документи в електронному вигляді за формами: J1391602 (для юридичних осіб) і F1391602 (для фізичних осіб).

«Здійснення онлайн комунікації платників податків  з податковими органами - це зручно, швидко  та надійно, особливо під час війни», - повідомив Олег Німий.