Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» з питань оподаткування підприємницької діяльності

опубліковано 06 вересня 2024 о 12:00

Начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб підприємців управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Крістіна Кольченко провела сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань оподаткування підприємницької діяльності. Захід відбувся за ініціативи Харківського фонду підтримки підприємництва та за сприяння Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

Під час спілкування підприємці ставили запитання: чи потрібно на загальній системі оподаткування без діяльності сплачувати ПДФО, військовий збір та єдиний внесок і подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи; чи може підприємець, який працює на підприємстві та отримує заробітну плату подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки тощо.

Зокрема, відповідаючи на запитання представника Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області Андрія Кубрака (Комітет запобігання тіньовій економіці та захисту прав платників податків), Крістіна Кольченко пояснила, що сплата військового збору здійснюється підприємцями на загальній системі оподаткування у порядку, встановленому ст. 177 розд. IV Податкового кодексу України, тому фізична особа – підприємець сплачує авансовий платіж з військового збору у порядку та у строки, визначені для сплати авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб. 

На всі запитання платники податків отримали відповіді під час заходу.