Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій розповіли підприємцям на вебінарі

опубліковано 03 жовтня 2024 о 12:00

Про нюанси застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО йшлося під час чергового вебінару, який нещодавно був проведений у Головному управлінні ДПС у Харківській області. Захід провела головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Олена Путятіна. 

Спікер, серед іншого, нагадала, що застосування РРО або ПРРО наразі є обов’язковим для всіх фізичних осіб-підприємців 2-4 груп у разі проведення розрахункових операцій за готівкові кошти та/ або по безготівковому розрахунку, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

При цьому, не застосовувати РРО/ПРРО можуть, зокрема: 

ФОП – платники податків 1 групи;

Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села з використанням РК та КОРО (якщо у торгівельному об’єкті не реалізуються підакцизні товари або якщо сільська рада не прийняла рішення про обов’язкове застосування РРО);

Суб’єкти господарювання, які отримують кошти за реалізовані товари/послуги виключно за реквізитами розрахункового рахунку (у форматі IBAN), відкритого в установі банку, незалежно від способу оплати покупцем.

Податківець відповіла на всі запитання платників податків та рекомендувала телефонувати на «гарячі лінії» ГУ ДПС у Харківській області для отримання консультацій з питань оподаткування: https://kh.tax.gov.ua/kontakti/.