Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківщина: податківці навчають молодь

опубліковано 07 жовтня 2024 о 13:00

За результатами розгляду листа від Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», який надійшов на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Харківській області, та за сприяння Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області   проведено онлайн заняття для здобувачів освіти Навчально – наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ» на тему: «Податкова знижка».

Лекцію для студентів та їх викладачів читав головний державний інспектор адміністрування податків і зборів з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС Максим Кулєшов.

Податківець, зокрема, повідомив що таке податкова знижка, розповів хто має право на її отримання, які витрати можуть бути враховані для розрахунку податкової знижки та які документи підтверджують ці витрати, у який термін необхідно надати до податкової Декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та інше. Він підкреслив, що право на податкову знижку надається резидентам України, які отримують офіційну заробітну плату, з якої сплачуються податки. Подати Декларацію про майновий стан і доходи можливо в один із способів: особисто, або надіслати поштою, або в електронному вигляді через «Електронний кабінет» чи мобільний застосунок «Моя податкова». При цьому, скористатися таким правом за витратами, понесеними у 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня поточного року включно.

Після лекційної частини заняття перейшло у формат дискусії. Максим Кулєшов навів приклади отримання податкової знижки, зокрема, на навчання, та відповів на всі запитання учасників заходу.