Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» запитували про ліцензування підакцизних товарів

опубліковано 07 жовтня 2024 о 14:00

Протягом минулого тижня у Головному управлінні ДПС у Харківській області проводились сеанси телефонного зв’язку «гарячі лінії» з платниками податків з питань ліцензування підакцизних товарів.

На запитання платників відповідав заступник начальника управління, начальник відділу ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Харківській області Микола Нагорний.

Платники запитували: як отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами у період дії воєнного стану; чи потрібно мати ліцензію на роздрібну торгівлю пивом; який термін дії ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах; у який термін видаються ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами або рішення про відмову; які документи та до якого контролюючого органу необхідно подати для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю пальним; які розміри щорічної плати за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами тощо.

Відповідаючи на одне із запитань, Микола Нагорний повідомив, що відповідно до ст. 15 Закону України 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів, з дня одержання зазначених у Законі № 481 документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови з посиланням на відповідні норми законодавства.

На всі запитання платників, які надходили під час «гарячих ліній, фахівець надав вичерпні відповіді.