Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати звітність – навчають податківці

опубліковано 22 квітня 2024 о 13:55

У Центрі обслуговування платників Харківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області відбувся практикум за участі заступника начальника ДПІ – начальника відділу податкових сервісів  ГУ ДПС у Харківській області Альони Зеленкової з питання подання податкової звітності.

Під час заходу Альона Зеленкова розповіла про функціональні можливості Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова». Податківиця повідомила, що за допомогою зазначених сервісів, платники податків можуть не тільки подавати податкову та фінансову звітність, а й переглядати свої персональні дані – адресу, об’єкти оподаткування, борги по податкам, податкові повідомлення-рішення, отримати довідку про доходи, витяг з реєстру платників єдиного податку, витяг з реєстру платників ПДВ, переглянути стан розрахунків з бюджетом та інше.

Звернула увагу, що громадяни, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за новою формою, яка затверджена наказом Мінфіну від 28.08.2023 №467, у термін до 01 травня 2024 року (30.04.2024 року). А фізичні особи, які мають право на податкову знижку, подають декларацію упродовж всього 2024 року до 31 грудня включно.

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.