Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 04 червня 2024 о 13:07

Нещодавно начальник Індустріальної державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Харківській області Олег Лепунов провів зустріч з платниками податків.

Під час заходу керівник ДПІ нагадав, що платники податків можуть скористатися правом на отримання податкової знижки.

Він зазначив, що громадянин може  повернути частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб за певні витрати, які були здійснені протягом звітного податкового року. Витрати платників мають підтверджуватися платіжними розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їхньої наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Оформити податкову знижку можна до 31 грудня року, наступного за звітним. Тобто у 2024 році подаються документи за 2023 рік.

Подати декларацію про майновий стан і доходи  можна як особисто, так і в електронній формі, скориставшись сервісом "Електронний кабінет платника" та мобільним застосунком «Моя податкова».