Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся вебінар з питань застосування податкового законодавства

опубліковано 18 червня 2024 о 13:00

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели вебінар для  платників податків Харківського регіону.

Під час заходу спікери розповіли про електронні сервіси ДПС України: «Електронний кабінет», Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) і мобільний застосунок «Моя податкова». 

Зокрема повідомили, що за допомогою сервісу  «Електронний кабінет» і мобільного застосунку «Моя податкова» можна листуватися з податковими органами, отримати інформацію з реєстрів, дізнатися про податковий борг, подати  декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за витратами 2023 року  тощо. Зазначили, що скористатися правом на податкову знижку можна до 31 грудня 2024 року (включно).

Також податківці роз’яснили як зареєструвати РРО/ПРРО, особливості їх використання суб’єктами господарювання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції. 

Окрім того обговорили питання легалізації найманої праці та своєчасної сплати податків, зборів, платежів. Повідомили, що незадекларована праця не підтримує ЗСУ. Працівники без офіційного оформлення трудових відносин соціально не захищені, не мають права на оплачувані відпустки та лікарняні.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.