Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» на тему: «Податкова знижка»

опубліковано 18 червня 2024 о 14:15

Начальник відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Юлія Баркова провела черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Податкова знижка».

Під час заходу громадяни запитували: за якими витратами можна отримати право на податкову знижку; які документи необхідно подати разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи для підтвердження таких витрат; яким способом можна подати декларацію на податкову знижку та строки її подання; тощо.  

Юлія Баркова поінформувала про перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за результатами 2023 року. Зокрема це витрати на навчання; отримання доступного житла за державними програмами; оплату допоміжних репродуктивних технологій;  відсотки за іпотечним кредитом; внески на благодійність; страхові платежі (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя; витрати на орендну плату за договором оренди житла громадянами, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та ряд інших.

Відповідаючи на питання, податківець повідомила, щоб скористатися правом на податкову знижку за витратами 2023 року громадяни мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2024 року включно. Декларацію можна подати одним із зручних способів: особисто або уповноваженою особою; поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі через Електронний кабінет та  мобільний застосунок «Моя податкова».

Кожному платнику, який зателефонував на «гарячу лінію», надано повну та вичерпну відповідь.