Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн зустріч

опубліковано 21 червня 2024 о 10:25

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели онлайн зустріч з платниками податків м. Харкова  та області.

Під час заходу податківці розповіли про сервіси Державної податкової служби України:  «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова» і Загальнодоступний інформаційний ресурс (ЗІР).

Зокрема зазначили, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» і мобільного застосунку «Моя податкова»  можна листуватися з податковими органами, отримати інформацію з реєстрів, дізнатися про податковий борг, подати  декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за витратами 2023 року  тощо. Останній термін подання такої декларації - 31 грудня 2024 року.

Нагадали, що скористатися правом на податкову знижку можуть тільки ті громадяни, які отримують офіційну заробітну плату та сплачують податок на доходи фізичних осіб. 

Також фахівці ГУ ДПС роз’яснили як зареєструвати РРО/ПРРО, особливості їх використання суб’єктами господарювання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо. 

Окрім того наголосили на необхідності  своєчасної сплати податків, зборів, платежів, правильного заповнення платіжних інструкцій. 

На всі запитання учасників заходу податківці надали вичерпні відповіді.