Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар з питань офіційного працевлаштування

опубліковано 21 червня 2024 о 11:25

Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Володимир Ніконенко провів вебінар на тему: «Офіційне працевлаштування».

Учасниками заходу стали громадяни та їх роботодавці, представники  Громадської ради при ГУ ДПС у Харківській області та інших громадських інституцій.

Під час івенту Володимир Ніконенко розповів про переваги офіційного працевлаштування для роботодавців та їх працівників, а також про те, що втрачають обидві сторони, погоджуючись на  нелегальні трудові відносини.

Зокрема, податківець повідомив, що у разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб держава компенсуватиме роботодавцеві витрати на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО у розмірі 8000 грн щомісяця впродовж трьох місяців. А суб`єкти малого підприємництва, які створили нові робочі місця, можуть отримати компенсацію у розмірі єдиного внеску за працевлаштування зареєстрованих безробітних на ці робочі місця не менше ніж на два роки. Загальна тривалість виплати такої компенсації становить 12 місяців. Але, підкреслив податківець, ці та інші компенсаційні витрати можливі виключно при виплаті офіційної заробітної плати.

Окрім того, йшлося про оформлення трудових договорів та про повідомлення територіальних органів ДПС про прийняття працівника на роботу, яке можна подати через Електронний кабінет.  

На всі запитання учасників заходу  фахівець надав вичерпні відповіді.