Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн зустріч провели харківські податківці

опубліковано 24 червня 2024 о 10:45

Сьогодні харківські податківці  провели онлайн зустріч для  платників  податків  Харківського регіону.

Під час заходу фахівці Головного управління ДПС у Харківській області розповіли про порядок реєстрації  РРО/ПРРО, особливості їх використання суб’єктами господарювання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Окрім того роз’яснили  переваги та можливості  сервісів Державної податкової служби України:  «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова» і Загальнодоступний інформаційний ресурс (ЗІР).

Зокрема зазначили, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» і мобільного застосунку «Моя податкова»  можна листуватися з податковими органами, отримувати інформацію з реєстрів, дізнатися про податковий борг, подати  декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за витратами 2023 року  тощо. Останній термін подання такої декларації - 31 грудня 2024 року.

Нагадали, що скористатися правом на податкову знижку можуть внутрішньо переміщені особи у разі сплати по договору оренди за житло. 

Акцентували увагу на необхідності офіційного працевлаштування працівників.

Повідомили, що у разі сплати зарплати «у конвертах» бюджет недоотримає податки, а працівник соціально та економічно не захищений. Втрачає гарантії на оплату лікарняних, відпусток, а у подальшому на нарахування та розмір пенсії. 

На всі запитання учасників заходу податківці надали вичерпні відповіді.