Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 26 червня 2024 о 14:35

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели онлайн зустріч з  платниками  податків  Харківської області.

Під час заходу податківці розповіли як суб’єкту господарювання зареєструвати РРО/ПРРО, особливості їх використання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Окрім того повідомили про сервіси ДПС України: «Електронний кабінет», Загальнодоступний інформаційний ресурс (ЗІР) і мобільний застосунок «Моя податкова».

Зокрема зазначили, що завдяки сервісу «Електронний кабінет» і мобільному застосунку «Моя податкова»  можна листуватися з податковими органами, отримувати інформацію з реєстрів, дізнатися про податковий борг, подати  декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за витратами 2023 року  тощо. Останній термін подання такої декларації - 31 грудня 2024 року.

Нагадали, що право на податкову знижку мають тільки ті громадяни, які офіційно працевлаштовані, тобто отримували заробітну плату і сплачували податок на доходи фізичних осіб.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.