Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар спільно з Diia.Business І Warsaw

опубліковано 26 червня 2024 о 15:00

Про особливості застосування платниками податків режиму Дія Сіті йшлося під час чергового вебінару, який провели фахівці Головного управління  ДПС у Харківській області спільно з Diia.Business І Warsaw. Учасниками семінару стали діючі та новостворені суб`єкти господарювання, які знаходяться в Україні, та ті, хто із-за військової агресії вимушені були переїхати до Польщі.

Спікерами на заході виступили начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Володимир Ніконенко, заступник начальника відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб Олександр Тризна та головний державний інспектор відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування Олена Давид. 

Податківці розповіли платникам податків хто може стати резидентом Дія Сіті, про оподаткування операцій резидентів Дія Сіті податком на прибуток та ПДВ, про подання звітності, а також про оподаткування ПДФО спеціалістів, які працюють на резидентів Дія Сіті.  Зокрема, учасників заходу поінформували, що резидентом Дія Сіті може стати юридична особа, зареєстрована на території України в установленому законодавством  порядку, незалежно від її місцезнаходження та місця провадження господарської діяльності, яка відповідає одночасно умовам, визначеним статтею 5 Закону України від 15.07.2021 № 1667- ІХ « Про стимулювання розвитку цифровою економіки України». 

На всі запитання слухачів семінару спікери надали відповіді під час івенту.

Слід зазначити, що такі вебінари харківські податківці проводять щомісячно за зверненням  Diia.Business І Warsaw на Комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС області. Нагадуємо, звернення приймаються від представників бізнесу та громадських об’єднань на електронну адресу: kh.ikc@tax.gov.ua